Tort cu zmeura si ciocolata

Am facut acest tort pentru nepoti, dar si eu am fost alaturi de ei pentru ca aceasta combinatie de ciocolata si zmeura are un gust fantastic si de ce nu, imi place si mie!

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • piscoturi de sampanie
  • 1 cana cu sirop sau zeama de compot
  • CREMA DE CIOCOLATA:
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic foi de gelatina
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata neagra
  • CREMA DE ZMEURA:
  • 400 g zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas zaharul, amidonul, se adauga ouale batute separat, laptele, apoi se pune vasul pe bain-marie si se amesteca cu telul pana se ingroasa; se adauga apoi ciocolata rupta, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca foarte bine, iar dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu frisca batuta tare.

Se scoate inelul de la o forma de tort cu diametrul de 28 cm, se pune pe un platou, in interior se pun piscoturile inmuiate in compot in asa fel ca toate golurile se fie acoperite cu piscot, se rastoarna crema de ciocolata, se niveleaza, apoi se lasa la frigider sa se intareasca putin.

Zmeura spalata si scursa, se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a inmuiat, se da vasul deoparte, se paseaza cu blenderul vertical, se trece piureul prin sita, se pune din nou in vas pe foc impreuna cu zahar, iar dupa ce s-a topit, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata, se amesteca pana se dizolva gelatina, iar dupa omogenizare se lasa vasul deoparte sa se raceasca bine. Apoi se amesteca usor cu o spatula cu frisca batuta tare.

Se scoate din frigider platoul, se pun in interior un alt rand de piscoturi inmuiate in compot, se acopera cu crema de zmeura, se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi cand se trece un cutit in jurul tortului, se scoate inelul cu atentie, se orneaza cu fructe si frunze de menta, apoi se taie si se serveste.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii