Tort cu zmeura si ciocolata

Am facut acest tort pentru nepoti, dar si eu am fost alaturi de ei pentru ca aceasta combinatie de ciocolata si zmeura are un gust fantastic si de ce nu, imi place si mie!

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • BLAT:
  • piscoturi de sampanie
  • 1 cana cu sirop sau zeama de compot
  • CREMA DE CIOCOLATA:
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic foi de gelatina
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata neagra
  • CREMA DE ZMEURA:
  • 400 g zmeura
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas zaharul, amidonul, se adauga ouale batute separat, laptele, apoi se pune vasul pe bain-marie si se amesteca cu telul pana se ingroasa; se adauga apoi ciocolata rupta, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca foarte bine, iar dupa ce s-a racit, se amesteca usor cu frisca batuta tare.

Se scoate inelul de la o forma de tort cu diametrul de 28 cm, se pune pe un platou, in interior se pun piscoturile inmuiate in compot in asa fel ca toate golurile se fie acoperite cu piscot, se rastoarna crema de ciocolata, se niveleaza, apoi se lasa la frigider sa se intareasca putin.

Zmeura spalata si scursa, se pune intr-un vas pe foc, iar dupa ce s-a inmuiat, se da vasul deoparte, se paseaza cu blenderul vertical, se trece piureul prin sita, se pune din nou in vas pe foc impreuna cu zahar, iar dupa ce s-a topit, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata, se amesteca pana se dizolva gelatina, iar dupa omogenizare se lasa vasul deoparte sa se raceasca bine. Apoi se amesteca usor cu o spatula cu frisca batuta tare.

Se scoate din frigider platoul, se pun in interior un alt rand de piscoturi inmuiate in compot, se acopera cu crema de zmeura, se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi cand se trece un cutit in jurul tortului, se scoate inelul cu atentie, se orneaza cu fructe si frunze de menta, apoi se taie si se serveste.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca