Tort cu zmeura si crema cappucino

Se face un blat obisnuit: se bat ouale cu zaharul, se adauga praful de copt, esenta si usor faina in ploaie. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 3 oua
  • 90 g zahar
  • 100 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema: 2-3 linguri de gem
  • zmeura
  • 250 g branza de vaci
  • 3 plicuri de cappucino
  • 150 ml apa
  • 400 g frisca
  • 12 foi de gelatina
  • Ornare: o jumatate de cana de sirop de zmeura si jumatate de cana de apa
  • 2 linguri zahar
  • ciocolata alba

Mod de preparare

Se face un blat obisnuit: se bat ouale cu zaharul, se adauga praful de copt, esenta si usor faina in ploaie.

Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu fundul detasabil de 28 cm se pune hartie de copt pe fundul formei ca sa se desprinda usor si se da la cuptor.

Se raceste.

Se unge blatul cu 2-3 linguri de gem (incalzit putin la microunde)

Se aseaza un strat de zmeura curatata si spalata

Crema:

Se amesteca 250 g branza de vaci cu un galbenus. Se adauga 3 plicuri de cappucino dizolvate in 150 ml apa. Se amesteca bine. Separat se fac 400 g frisca. Se pun la inmuiat 12 foi de gelatina (20g). Se topesc apoi pe baie de abur. Se inglobeaza in crema de branza. La sfarsit se adauga frisca. Aoi 1/2 ciocolata Milka cu lapte data pe razatoarea mare.

Se pune un inel in jurul tortului Se toarna crema. Se da la frigider 2 ore.

Pe deasupra se orneaza cu un Tort Gelly, facut dint-o jumatate de cana de sirop de zmeura si jumatate de cana de apa+ 2 linguri zahar. Am turnat caldut peste crema dupa vreo ora de stat la frigider si am obtinut o pelicula rosie deasupra.

Se orneaza cu carlionti de ciocolata alba am pus zmeura deasupra si am pudrat cu foarte putina cacao.
Reteta Tort cu zmeura si crema cappucino a fost propusa de T Irina

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si prune

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata! Imi place sa...

Prajitura cu branza si prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca