Tort cu zmeura si crema ganache

Tortul cu zmeura si crema ganache este o reteta ce imbina aroma delicioasa a ciocolatei cu cea fructata a zmeurei, o combinatie delicioasa!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 50 ml ulei
  • - 3 lg zahar
  • - 1 lg cacao
  • - 2 lg faina
  • - jumatate de pachet de praf de copt
  •  
  • Pentru ganache:
  • - 500 ml frisca lichida
  • - 350 g ciocolata
  •  
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • - 1kg zmeura
  • - 10-12 lg zahar
  • - 6 foi de gelatina (10g)
  •  
  • Pentru ornat:
  • - un plic de tort gelee rosu
  • - ciocolata
  • - zmeura

Mod de preparare

Blatul:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul circa 1 minut, nu cat sa se topeasca zaharul, amestecul trebuie sa ramana fluid. Se adauga uleiul, cate putin si se mixeaza sa se omogenizeze. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Apoi se incorporeza foarte usor albusurile batute spuma. Se pune aluatul in tava cu hartie de copt pe fund si pe pereti unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace pentru circa 25 min in cuptorul bine incins, pana trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Ganache-ul:

Se pune frisca lichida la incalzit, intre timp se rupe ciocolata cubulete si se adauga peste frisca. Cand frisca s-a incalzit bine se ia vasul de pe foc si se amesteca pana ciocolata se topeste in intregime. Se lasa sa se raceasca si apoi se pune la frigider pt minim 5-6 ore (de preferat peste noapte). Inainte de a se pune pe tort si dupa ce a stat la frigider timpul necesar se bate ganache-ul cu mixerul pana se obtine o crema compacta.

Jeleul de zmeura:

Se spala si se lasa la scurs zmeura.Se pune impreuna cu zaharul pe foc, amestecand din cand in cand, apoi se lasa sa fiarba la foc mic circa 30 min. Se lasa la racit.
Inainte de a-l pune pe tort, se inmoaie foile de gelatina in putina apa rece, se pun intr-un ibric 2-3 lg de amestec de zmeura, se pun foile de gelatina inmuiate si se lasa putin pe foc, timp in care se amesteca gelatina.
Se mai adauga peste zmeura cu gelatina cateva linguri din compozitia rece de zmeura, apoi se omogenizeaza totul.

Asamblarea tortului:

Se pune blatul pe platoul pe care urmeaza sa se serveasca tortul, se pune inelul tavii in jurul blatului. Deasupra de aseaza in strat uniform ganache-ul si se niveleaza deasupra. Se da la la frigider circa 2 ore sau la congelator pentru cca 20 de minute. Se toarna apoi jeleul de zmeura peste ganache. Se niveleaza si se da la frigider pt 3-4 ore. Se pune apoi tort gelee, se da la frigider pt inca 1-2 ore sa se intareasca inainte de a-l orna. Se scoate inelul din jurul tortului si se orneaza dupa preferinte, cu zmeura si ciocolata.

Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro este http://shabbychicshop.ro/cutii-metalice-si-cutii-cadou/792-set-cutii-metalice-katie-alice.html


Tortul cu zmeura si ganache de ciocolata se serveste rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de legume

Supa crema de legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca