Tort Darts cu blat negru

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (44

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blaturi (3): 6 oua
  • 440ml lapte
  • 340g zahar
  • 160ml ulei
  • 3 sau 4 lingurite rase de bicarbonat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 425g faina
  • 50g de cacao
  • Crema 1 : 250g branza Philadelphia
  • 5 linguri de zahar
  • 5-6 linguri de frisca
  • Crema 2 : o budinca de vanilie
  • Ornament:Ciocolata granulata 100-150g
  • cocos si cirese

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Se freaca cu mixerul ouale (6oua) cu zaharul (340g) bine de tot, dupa care adaugam uleiul (160ml) apoi laptele (440ml) bicarbonatul (3-4 lingurite rase bine ), zahar vanilat (2 pliculete), faina (425g) si cacaoa (50g), amestecand in continuare cu mixerul la viteza medie pana cand obtineti o compozitie smantanoasa.

Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26cm pe care o tapetam cu margarina si faina si o lasam in cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 1 ora si 10/15 minute sau pana cand betisorul iese curat.

Daca partea superioara a blatului va iesi mai bombata atunci va sfatuim sa o taiati in asa fel incat sa uniformizati blatul. Apoi il impartiti in 3 parti dar nu inainte de a-l lasa sa se raceasca foarte bine.

Optional se pot insiropa putin blaturile, dar nu foarte mult.

Pentru creme:

Crema 1 : 250g branza Philadelphia frecata cu 5 linguri de zahar apoi amestecata cu 5-6 linguri de frisca.

Crema 2 : Pregatim o budinca de vanilie dintr-un pachet de pudding.

Pentru ormanent:

Frisca pentru ornat totul in intregime. Ciocolata granulata,ciocolata topita la bain marie (100-150g), cocos si cirese.

Tortul este bine sa-l lasati la frigider pentru cateva ore bune.
Reteta Tort Darts cu blat negru a fost propusa de AlinTatoC

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca