Tort de albusuri

7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina. Se coace in tava unsa si in

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 9 oua
  • 500 gr. zahar
  • 1 cana mare cu visine
  • 1 cu nuca taiata
  • 1 cu stafide
  • 1 cu rahat
  • un praf de copt
  • 1/2 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • 300 gr. unt
  • 2 foi Lica

Mod de preparare

7 albusuri se bat spuma tare cu 250 g zahar, se adauga nuca taiata, rahatul, praful de copt, stafidele si 1/2 cana faina.

Se coace in tava unsa si infainata cam 30 minute la foc potrivit.


Crema: din cele 7 galbenusuri si inca doua oua intregi, 15 linguri zahar, doua linguri cacao se amesteca bine si se fierb la foc incet amestecind continuu.

Rece, se amesteca cu 300 gr. unt.


Asamblarea: se pune pe o foaie Lica o parte din crema, apoi se pune blatul de albusuri, din nou crema si cealalalta foaie Lica.
Se taie in patratele de dimensiunile dorite si se serveste. Se pastreaza la rece.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...