Tort de alune

Se bat ouale si zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane. Se toarna co

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri piure castane
  • 100 ml rom pentru stropit blaturile
  • Umplutura:
  • 300 g frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g alune
  • 200 g zahar
  • Garnitura:
  • 200 g frisca
  • 200 g zahar pentru beteala de zahar ars

Mod de preparare

Se bat ouale si zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane.

Se toarna compozitia in grosime de 1 cm in forma. Blatul copt se taie in doua si se stropeste cu rom.

Se umple cu frisca indulcita si vanilata, amestecata cu pralineul preparat din alune si zahar.

Se orneaza cu frisca si beteala de zahar ars.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Ciocolata de casa

Tort tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot

O mancare simpla dar cu gust si pentru care mi-a venit in ajutor minunatul vas ceramic Crock Pot.

Cotlet de porc la cuptor, in vasul ceramic Crock Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca