Tort de alune cu crema de cafea

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri. Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar. Adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de:
  • 8 oua
  • 2 galbenusuri
  • 180g faina
  • 1 alune de padure
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 8 galbenusuri
  • 5 linguri cacao
  • 450g zahar
  • 250g unt
  • 150ml apa
  • Pentru glazura ai nevoie de
  • 300g alba de menaj
  • Pentru ornat ai nevoie de:
  • bomboane colorate

Mod de preparare

Prajiti alunele intr-o tigaie uscata. Macinati-le cat mai marunt. Separati albusurile de galbenusuri.

Frecati cele 10 galbenusuri cu 200g zahar.

Adaugati coaja rasa de lamaie si 1 lingura zeama de lamaie, treptat; amestecati pana cand obtineti o compozitie cremoasa in care adaugati faina si alunele. Bateti albusurile spuma adaugand treptat zaharul ramas. Incorporati spuma obtinuta in compozitia cu galbenusuri.

Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Unifomizati compozitia si coaceti blatul la foc potrivit. Lasati-I la racit, apoi taiati-l pe orizontala in trei

felii egale. Fierbeti un sirop din apa si zahar. Cand siropul incepe sa se ingroase, turnati-l in fir foarte

subtire, amestecand mereu, peste galbenusurile batute. Este foarte important ca in timpul acestei

operatiuni sa nu opriti baterea ingredientelor. Ingredientele se tin pe bain-marie, la foc potrivit. Se

bat 10 minute incontinuu, apoi se lasa sa se raceasca. Adaugati treptat untul in compozitia cu oua,

cat timp aceasta este calda inca. Adaugati cacaoa

cernuta si omogenizati.

Cu aceasta umpleti foile de tort.

Topiti alba si glazurati cu un strat uniform tot tortul.
Ornati-I cu bombonele rotunde, cu decoruri specifice de Paste.

Alte retete de torturi :

Tort de migdale

Tort cu crema de castane

Tort cu zahar ars

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pate din ficat de pui

"picnicul bucatarasilor"

Pate din ficat de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca