Tort de ananas cu iaurt

Ungeti o forma cu margarina. Caliti putin fulgii de cocos si presarati-i in tava. Cuptorul incalzit la 175grade. Bateti spuma albusurile,adaugand puti

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru blat: 40 g fulgi de cocos
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 60 g faina
  • 60 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt. Pentru crema : 4 foi gelatina alba
  • 8 rondele ananas(conserva) 400 g iaurt dietetic
  • 50g zahar
  • 200ml frisca
  • 1 plic zahar vanilat . In plus 200g frisca

Mod de preparare

Ungeti o forma cu margarina. Caliti putin fulgii de cocos si presarati-i in tava. Cuptorul incalzit la 175grade. Bateti spuma albusurile,adaugand putin cate putin zaharul. Adaugati si galbenusurile , amestecand continuu, apoi faina, amidonul si praful de copt. Turnati coca in tava si coaceti 15-20 minute. Dupa coacere scoateti blatul din tava si lasati-l sa se raceasca. Pentru crema:Inmuiati gelatina,taiati cubulete 4 rondele de ananas,iar pe celelalte puneti-le deoparte. Amestecati iaurtul cu zaharul. Incorporati gelatina in masa de iaurt. Puneti crema la frigider cca. 20 de min. Bateti spuma frisca cu zaharul vanilat si amestecati-o cu crema impreuna cu bucatelele de ananas. Taiati blatul astfel incat sa obtineti 3 discuri. Puneti in jurul unuia un inel special si adaugati jumatate din crema cu ananas,asezati deasupra al doilea blat si puneti restul de crema. Acoperiti blatul cu fulgi de cocos. Puneti tortul cca 3 ore la rece. Bateti frisca spuma si ungeti cu ea marginile tortului iar cu restul spritati floricele. Taiati rozetele de ananas in doua jumatati si ornati marginile. Opriti o jumatate de rozeta de ananas pe care o taiati bucatele si ornati tortul.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de trandafiri

De departe cea mai buna, cea mai parfumata, cea mai iubita dulceata!

Dulceata de trandafiri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca