Tort de banane

Foile de blat: Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor. Umplutura: Bananele se taie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foile de blat:
  • 175 gr unt
  • 250 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura rom
  • 2 linguri smantana
  • Umplutura:
  • 100 gr zahar
  • 3 banane
  • 1 lingura rom
  • Glazura:
  • 125 gr zahar pudra
  • 1 albus
  • zeama unei lamai mari sau 300 g frisca
  • Garnitura:
  • 100 gr frisca

Mod de preparare

Foile de blat:

Din componentele de blat se face un aluat, din care se intind foi subtiri cu sucitorul si se coc la cuptor. Umplutura:

Bananele se taie in bucatele rotunde si subtiri, se includ in zahar fin pisat cu rom si se lasa un timp.

Apoi se pun intre foile de blat.

Tortul se glaseaza cu glazura de lamaie sau se acopera cu frisca.

Daca se glaseaza atunci nu se mai orneaza cu frisca.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Orez cu lapte reteta egipteana

Lapte de pasare

Budinca de gris cu lapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si prune

"Ziua cand imi rasfat nevasta", sotul in cazul meu. Cu asa reteta mi-ar placea sa fiu rasfatata! Imi place sa...

Prajitura cu branza si prune
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca