Tort de bezea cu crema de lamaie

Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 °C timp de

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul: 4 albusuri
  • 176 gr. zahar; crema: 4 galbenusuri
  • 66 gr. zahar
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 50 gr. unt nesarat; ornare: 2 dl frisca
  • 1/2 lingura zahar vanilat
  • felii de mandarine

Mod de preparare

Blatul: Se bat spuma albusurile cu zaharul. Bezeaua se intinde pe hartie pergament sub forma de 2 discuri. Se coace la foc foarte mic 125 °C timp de 1 1/2 ora. Crema: pe foc mic se amesteca galbenusurile cu zeama si coaja de lamaie pina se ingroasa. Untul se taie in bucatele mici si se amesteca in crema. Se lasa sa se raceasca. Crema se pune intre blaturi. Frisca se pune deasupra. Se orneaza cu felii de mandarine.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...