Ouale, faina, zaharul, cacaoa si esentele se pun intr -o cratita, se amesteca pana la omogenizare; Se adauga laptele cald,(1\2)merge si rece,si se da
Ouale, faina, zaharul, cacaoa si esentele se pun intr -o cratita, se amesteca pana la omogenizare;
Se adauga laptele cald,(1\2)merge si rece,si se da la foc mic, invartindu-se mereu, pana capata consistenta unei creme (se ingroasa).
Cand e gata, se da cratita deoparte si se adauga untul, lasandu-l sa sa topeasca, sau se amesteca pana se topeste.
Siropul: se face din laptele ramas, un zahar vanilinat si zahar. Se amesteca bine si se inmoaie biscuitii in acest sirop, dupa care se pun pe un platou, un rand de biscuiti, unul de crema si tot asa ... ultimul strat sa fie de crema. Eu mai adaug si dulceata de visine, printre straturi, are un gust mult mai bun.
Se da la frigider pentru 2,3 ore
se serveste rece
Este prajitura din caietul cu retete, era preferata sotiei mele si o facea foarte des. Am facut-o si eu dupa 15 ani. Este...
Desert prajitura trei culoriPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura