Tort de biscuiti (ca la mama mea)

Ouale, faina, zaharul, cacaoa si esentele se pun intr -o cratita, se amesteca pana la omogenizare; Se adauga laptele cald,(1\2)merge si rece,si se da

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o punga de biscuiti obisnuiti
  • 2 oua
  • 1 pachet unt (de care vreti)
  • faina-cam 2 linguri
  • merg si 3
  • esente(de vanilie si rom sau zahar vanilinat)
  • eu pun mereu zahar vanilinat si esenta de rom
  • cacao-2
  • 3 lingurite
  • zahar-3 linguri
  • eventual 4
  • 1 l lapte

Mod de preparare

Ouale, faina, zaharul, cacaoa si esentele se pun intr -o cratita, se amesteca pana la omogenizare;

Se adauga laptele cald,(1\2)merge si rece,si se da la foc mic, invartindu-se mereu, pana capata consistenta unei creme (se ingroasa).

Cand e gata, se da cratita deoparte si se adauga untul, lasandu-l sa sa topeasca, sau se amesteca pana se topeste.

Siropul: se face din laptele ramas, un zahar vanilinat si zahar. Se amesteca bine si se inmoaie biscuitii in acest sirop, dupa care se pun pe un platou, un rand de biscuiti, unul de crema si tot asa ... ultimul strat sa fie de crema. Eu mai adaug si dulceata de visine, printre straturi, are un gust mult mai bun.

Se da la frigider pentru 2,3 ore
se serveste rece

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...