Tort de branza cu rubarba

Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu dia

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de tort rotund
  • Pentru aluatul fraged: 10dkg faina
  • 5dkg margarina
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru crema: 3
  • 5dl frisca
  • 1 pachet intaritor de frisca
  • 8 dl lichior de oua
  • 12 foi de gelatina
  • 1kg rubarba
  • 7
  • 5dkg zahar
  • 25dkg branza dulce de vaca
  • 1 pachet jeleu pentru torturi
  • 3 linguri fistic

Mod de preparare

Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu diametrul de 26 cm si se coace in cuptor 20 de minute. Inelul formei de tort se fixeaza si se inchide in jurul blatului copt. Blatul se lasa sa se raceasca.

1,25 dl frisca se amesteca cu intaritorul de frisca, se toarna lichiorul de oua si se netezeste peste aluatul pe care l-am copt in forma de tort. Blatul de tort se taie in doua si cu una din ele se acopera crema.

Rubarba maruntita se fierbe in 6 linguri de apa cu 7,5dkg zahar, apoi se strecoara pastrand 2,5 dl din zeama in care a fiert. Gelatina se dilueaza cu zeama ramasa, se pune peste rubarba, se adauga branza, frisca batuta spuma tare. Se amesteca ingredientele usor, 2/3 se pune peste blat, se pune cealalta jumatate din blat, iar deasupra se netezeste crema ramasa (1/3).
Se orneaza cu frisca proaspata, batuta spuma si se presara fistic maruntit. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.

Alte retete tort recomandate

Tort diplomat

Tiramisu

Tort cu mere intregi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...