Tort de branza cu rubarba

Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu dia

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de tort rotund
  • Pentru aluatul fraged: 10dkg faina
  • 5dkg margarina
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru crema: 3
  • 5dl frisca
  • 1 pachet intaritor de frisca
  • 8 dl lichior de oua
  • 12 foi de gelatina
  • 1kg rubarba
  • 7
  • 5dkg zahar
  • 25dkg branza dulce de vaca
  • 1 pachet jeleu pentru torturi
  • 3 linguri fistic

Mod de preparare

Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu diametrul de 26 cm si se coace in cuptor 20 de minute. Inelul formei de tort se fixeaza si se inchide in jurul blatului copt. Blatul se lasa sa se raceasca.

1,25 dl frisca se amesteca cu intaritorul de frisca, se toarna lichiorul de oua si se netezeste peste aluatul pe care l-am copt in forma de tort. Blatul de tort se taie in doua si cu una din ele se acopera crema.

Rubarba maruntita se fierbe in 6 linguri de apa cu 7,5dkg zahar, apoi se strecoara pastrand 2,5 dl din zeama in care a fiert. Gelatina se dilueaza cu zeama ramasa, se pune peste rubarba, se adauga branza, frisca batuta spuma tare. Se amesteca ingredientele usor, 2/3 se pune peste blat, se pune cealalta jumatate din blat, iar deasupra se netezeste crema ramasa (1/3).
Se orneaza cu frisca proaspata, batuta spuma si se presara fistic maruntit. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.

Alte retete tort recomandate

Tort diplomat

Tiramisu

Tort cu mere intregi

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Cu dedicatie iubitorilor de nuci coapte, are un gust intens, iar in combinatie cu foile de bezea si crema de vanilie este pur...

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise