Tort de branza cu rubarba

Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu dia

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 blat de tort rotund
  • Pentru aluatul fraged: 10dkg faina
  • 5dkg margarina
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • Pentru crema: 3
  • 5dl frisca
  • 1 pachet intaritor de frisca
  • 8 dl lichior de oua
  • 12 foi de gelatina
  • 1kg rubarba
  • 7
  • 5dkg zahar
  • 25dkg branza dulce de vaca
  • 1 pachet jeleu pentru torturi
  • 3 linguri fistic

Mod de preparare

Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu diametrul de 26 cm si se coace in cuptor 20 de minute. Inelul formei de tort se fixeaza si se inchide in jurul blatului copt. Blatul se lasa sa se raceasca.

1,25 dl frisca se amesteca cu intaritorul de frisca, se toarna lichiorul de oua si se netezeste peste aluatul pe care l-am copt in forma de tort. Blatul de tort se taie in doua si cu una din ele se acopera crema.

Rubarba maruntita se fierbe in 6 linguri de apa cu 7,5dkg zahar, apoi se strecoara pastrand 2,5 dl din zeama in care a fiert. Gelatina se dilueaza cu zeama ramasa, se pune peste rubarba, se adauga branza, frisca batuta spuma tare. Se amesteca ingredientele usor, 2/3 se pune peste blat, se pune cealalta jumatate din blat, iar deasupra se netezeste crema ramasa (1/3).
Se orneaza cu frisca proaspata, batuta spuma si se presara fistic maruntit. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.

Alte retete tort recomandate

Tort diplomat

Tiramisu

Tort cu mere intregi

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide