Tort de caise

Blatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare. Separat se bat intr-un vas, cu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul-budinca:
  • 250 ml lapte vanilat
  • 50 gr faina
  • 75 gr zahar
  • 5 albusuri
  • Crema:
  • 500 gr caise frumoase nu prea coapte
  • siropul vanilat (200 ml apa
  • 150 g zahar. 1/2 baton vanilie)
  • 4-5 linguri marmelada de caise
  • un paharel rom
  • Garnitura:
  • frisca
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Blatul-budinca:

Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare.

Separat se bat intr-un vas, cu furculita, 2 albusuri, care

se amesteca cu laptele si faina, nu insa pe foc, ca sa nu fiarba albusurile. Se mai adauga inca 3 albusuri batute spuma tare.

Se unge forma cu unt, se pudreaza cu zahar, se toarna

compozitia fara sa se umple forma pana sus.

Se pune la fiert in bain marie, timp de 12-15 minute.

Crema:

Se fierb caisele, se desfac in doua, se scot samburii si se arunca, iar jumatatile se pun in siropul vanilat preparat.

Apa in care fierb caisele sa nu clocoteasca, ci numai sa faca ochiuri. Dupa ce sunt fierte, se mai lasa in putin sirop la caldura. Restul de sirop se varsa intr-un vas si se reduce la jumatate prin fierbere.

Se leaga cu 4-5 linguri de marmelada de caise si se parfumeaza cu rom.

Blatul-budinca se pune pe o farfurie rotunda si se asaza caisele in forma de coroana imprejurul lui, scurse de sirop, iar la mijloc se pune o caisa frumoasa sau o

rondela de portocala zaharisita sau jumatate de migdala. Se garniseste cu coaja de portocala, apoi se stropesc caisele cu siropul lor.

Tortul trebuie lasat fara sos, sa ramana alb.
Se serveste cald.

Alte torturi recomandate:

Tort diplomat

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de ciocolata

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa