Tort de caise

Blatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare. Separat se bat intr-un vas, cu

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul-budinca:
  • 250 ml lapte vanilat
  • 50 gr faina
  • 75 gr zahar
  • 5 albusuri
  • Crema:
  • 500 gr caise frumoase nu prea coapte
  • siropul vanilat (200 ml apa
  • 150 g zahar. 1/2 baton vanilie)
  • 4-5 linguri marmelada de caise
  • un paharel rom
  • Garnitura:
  • frisca
  • coaja de portocala

Mod de preparare

Blatul-budinca:

Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare.

Separat se bat intr-un vas, cu furculita, 2 albusuri, care

se amesteca cu laptele si faina, nu insa pe foc, ca sa nu fiarba albusurile. Se mai adauga inca 3 albusuri batute spuma tare.

Se unge forma cu unt, se pudreaza cu zahar, se toarna

compozitia fara sa se umple forma pana sus.

Se pune la fiert in bain marie, timp de 12-15 minute.

Crema:

Se fierb caisele, se desfac in doua, se scot samburii si se arunca, iar jumatatile se pun in siropul vanilat preparat.

Apa in care fierb caisele sa nu clocoteasca, ci numai sa faca ochiuri. Dupa ce sunt fierte, se mai lasa in putin sirop la caldura. Restul de sirop se varsa intr-un vas si se reduce la jumatate prin fierbere.

Se leaga cu 4-5 linguri de marmelada de caise si se parfumeaza cu rom.

Blatul-budinca se pune pe o farfurie rotunda si se asaza caisele in forma de coroana imprejurul lui, scurse de sirop, iar la mijloc se pune o caisa frumoasa sau o

rondela de portocala zaharisita sau jumatate de migdala. Se garniseste cu coaja de portocala, apoi se stropesc caisele cu siropul lor.

Tortul trebuie lasat fara sos, sa ramana alb.
Se serveste cald.

Alte torturi recomandate:

Tort diplomat

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de ciocolata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paste Carbonara

Rapide si delicioase!

Paste Carbonara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca