Tort de caise rusesc

Blatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina. Se coace in forma de tort

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 160 gr zahar
  • putina sare
  • coaja de lamaie
  • 240 gr faina
  • Crema:
  • siropul (125 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1/2 baton vanilie)
  • 8 foi gelatina
  • 500 gr caise
  • 1 lingura de zahar
  • putin rom
  • 125 gr frisca
  • 250 gr caise coapte

Mod de preparare

Blatul:

Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina.

Se coace in forma de tort.

Crema:

Caisele coapte bine (250 g) se taie subtiri si se pun la macerat cu zaharul si romul. Celelalte caise coapte potrivit (250 g) se dau prin sita sa se obtina un piure.

Se prepara siropul din zahar, apa si vanilie, se da in 1-2 clocote si i se adauga gelatina spalata in apa rece si topita in bain marie.

Se adauga piureul de caise si se bate compozitia pana

devine o alifie. Se adauga si caisele macerate si frisca batuta si indulcita.

Se toarna totul intr-o forma de savarina si se da la congelator.

Se rastoarna crema pe blatul de tort.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Rulada cu capsuni

Coltunasi cu visine

Prajitura cu biscuiti lamaie si nuca

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)

Ciorba radauteana
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos