Tort de caise rusesc

Blatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina. Se coace in forma de tort

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 4 oua
  • 160 gr zahar
  • putina sare
  • coaja de lamaie
  • 240 gr faina
  • Crema:
  • siropul (125 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1/2 baton vanilie)
  • 8 foi gelatina
  • 500 gr caise
  • 1 lingura de zahar
  • putin rom
  • 125 gr frisca
  • 250 gr caise coapte

Mod de preparare

Blatul:

Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina.

Se coace in forma de tort.

Crema:

Caisele coapte bine (250 g) se taie subtiri si se pun la macerat cu zaharul si romul. Celelalte caise coapte potrivit (250 g) se dau prin sita sa se obtina un piure.

Se prepara siropul din zahar, apa si vanilie, se da in 1-2 clocote si i se adauga gelatina spalata in apa rece si topita in bain marie.

Se adauga piureul de caise si se bate compozitia pana

devine o alifie. Se adauga si caisele macerate si frisca batuta si indulcita.

Se toarna totul intr-o forma de savarina si se da la congelator.

Se rastoarna crema pe blatul de tort.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Rulada cu capsuni

Coltunasi cu visine

Prajitura cu biscuiti lamaie si nuca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii