Blatul: Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina. Se coace in forma de tort
Blatul:
Ouale se freaca cu sarea, zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga faina.
Se coace in forma de tort.
Crema:
Caisele coapte bine (250 g) se taie subtiri si se pun la macerat cu zaharul si romul. Celelalte caise coapte potrivit (250 g) se dau prin sita sa se obtina un piure.
Se prepara siropul din zahar, apa si vanilie, se da in 1-2 clocote si i se adauga gelatina spalata in apa rece si topita in bain marie.
Se adauga piureul de caise si se bate compozitia pana
devine o alifie. Se adauga si caisele macerate si frisca batuta si indulcita.
Se toarna totul intr-o forma de savarina si se da la congelator.
Se rastoarna crema pe blatul de tort.
Pofta buna!
Alte prajituri recomandate:
Rulada cu capsuni
Coltunasi cu visine
Prajitura cu biscuiti lamaie si nuca
Au trecut zilele toride de vara si au sosit zilele ploioase si racoroase. Ce merge mai bine decat o tocanita cu carne si...
Tocanita de legume cu carne de porcOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj