Tort de capsuni

Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua mijlocii
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 165g faina
  • 125g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • ½ lingurita bicarbonate sodium
  • Crema: 100g unt
  • 120g zahar
  • 200g capsuni pasate+lapte devine aproximativ 400ml
  • 2 galbenusuri
  • 40g amidon

Mod de preparare

Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se pune in forma tapetata cu hartie pergament (diam. 20cm) si se da la cuptor.

Se scoate blatul si, dupa ce s-a racit, se taie pe 3 niveluri.

Se paseaza capsunile. Se pun intr-o cana de masurat si se adauga lapte pana la 400ml. Se pune totul pe foc, impreuna cu zahar.

Se amesteca galbenusurile cu amidon si putin lapte(din aceeasi cantitate). Cand laptele da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul cu amidon. Se amesteca bine si se lasa la racit(ideal in apa rece , amestecand din cand in cand , astfel nu se face coaja deasupra).

Se bate untul si se adauga, putin cate putin ,in budinca de capsuni. Se bate bine cu mixerul, de fiecare data. Se lasa putin la rece. Se imparte crema in 3 parti, o parte o patram pentru ornarea tortul.

Se imbraca forma de tort in folie de plastic si se monteaza tortul. Se da la rece 3 ore. Se asaza pe un platou , se imbraca si se orneaza cu restul de crema.
Se decoreaza cu capsuni.

Alte torturi recomandate

Tiramisu

Diplomat

Tort cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...