Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se p
Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se pune in forma tapetata cu hartie pergament (diam. 20cm) si se da la cuptor.
Se scoate blatul si, dupa ce s-a racit, se taie pe 3 niveluri.
Se paseaza capsunile. Se pun intr-o cana de masurat si se adauga lapte pana la 400ml. Se pune totul pe foc, impreuna cu zahar.
Se amesteca galbenusurile cu amidon si putin lapte(din aceeasi cantitate). Cand laptele da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul cu amidon. Se amesteca bine si se lasa la racit(ideal in apa rece , amestecand din cand in cand , astfel nu se face coaja deasupra).
Se bate untul si se adauga, putin cate putin ,in budinca de capsuni. Se bate bine cu mixerul, de fiecare data. Se lasa putin la rece. Se imparte crema in 3 parti, o parte o patram pentru ornarea tortul.
Se imbraca forma de tort in folie de plastic si se monteaza tortul. Se da la rece 3 ore. Se asaza pe un platou , se imbraca si se orneaza cu restul de crema.
Se decoreaza cu capsuni.
Alte torturi recomandate
Tiramisu
Diplomat
Tort cu visine
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti