Tort de capsuni

Blatul: Se face un aluat de pandispan batand bine ouale intregi cu zaharul pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • arome
  • Umplutura:
  • 750 gr capsuni
  • 250 gr frisca
  • 50 gr ciocolata
  • sirop parfumat cu vanilie
  • Garnitura:
  • 250 gr frisca
  • capsuni
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul:

Se face un aluat de pandispan batand bine ouale intregi cu zaharul pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si

aromele si se mai amesteca putin.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Dupa ce s-a copt si s-a racit, se taie un capac gros de cca 1 cm si se pastreaza pe o farfurie.

Umplutura:

Restul blatului, felia (partea) inferioara, se goleste de miez cu grija sa nu se sparga peretii sau fundul lui. Miezul scos se faramiteaza si se amesteca cu capsunile. Capsunile mari se taie in doua. Se adauga frisca si ciocolata taiata bucatele. Cu acest amestec se umple golul din mijlocul blatului si se acopera cu capacul de pandispan stropit cu putin sirop parfumat cu vanilie.

Tortul se imbraca cu frisca si se decoreaza cu cateva capsuni si putina ciocolata rasa.

Se da la frigider unde este bine sa stea cateva ore, pentru ca blatul sa se imbibe de sucul si aroma fructelor.
Pofta buna!

Alteretete

cu capsuni gasiti aici:

Spuma de capsuni

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Crema de zahar ars cu capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...