Tort de castane cu fondant alb

Blatul. Piureul de castane dat prin sita, migdalele si pesmetul de biscuiti se inmoaie cu lapte, asa ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga si

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 375 g piure de castane
  • 75 g migdale albe pudra
  • 75 g faramituri de biscuiti
  • 50 g unt proaspat topit
  • 12 albusuri
  • 100 ml lapte
  • Crema:
  • 150 g piure de castane
  • 300 g unt
  • 80 ml sirop de zahar
  • apa de flori
  • lichior
  • rom
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura lichior
  • Garnitura:
  • crema
  • castane mici curatate

Mod de preparare

Blatul. Piureul de castane dat prin sita, migdalele si pesmetul de biscuiti se inmoaie cu lapte, asa ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga si untul topit si albusurile

batute spuma.

Compozitia se coace in doua cercuri, in strat de un deget, la caldura potrivita, repede, ca sa nu se usuce.

Crema. Piureul de castane se amesteca cu untul spuma si siropul parfumat cu apa de flori, lichior, rom. Se umplu foile de blat cu crema.

Dupa ce s-a intarit crema se glaseaza tortul cu fondant alb parfumat cu lichior preparat la rece. Se decoreaza cu cateva castane mici curatate si crema de castane.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Pandispan cu visine caramelizate

Strudel cu visine

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure

Am adus si eu un martisor dulce pentru voi si vreau sa va doresc sa aveti o primavara frumoasa, insorita si plina de iubire!...

Prajitura cu jeleu si crema de fructe de padure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca