Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se adauga castanele fierte si t
Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma.
Se adauga castanele fierte si taiate marunt si se
amesteca din nou bine. Apoi se adauga spuma albusurilor si pesmetul pisat si se amesteca usor. Se unge forma si se coace incet 3/4 ora.
Dupa ce blatul s-a racit se scoate cercul si i se aplica glazura de lamaie.
Se decoreaza cu castane intregi fierte si inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se aranjeaza fructe zaharisite in diferite figuri sau flori.
Glazura. Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita.
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Budinca de orez cu mere
Prajitura Negresa
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii