Tort de castane cu glazura de lamaie

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se adauga castanele fierte si t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 galbenusuri
  • 300 g zahar pisat cu vanilie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 300 g castane fierte
  • 8 albusuri
  • 1 lingura pesmet pisat
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • Garnitura:
  • castane glasate
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma.

Se adauga castanele fierte si taiate marunt si se

amesteca din nou bine. Apoi se adauga spuma albusurilor si pesmetul pisat si se amesteca usor. Se unge forma si se coace incet 3/4 ora.

Dupa ce blatul s-a racit se scoate cercul si i se aplica glazura de lamaie.

Se decoreaza cu castane intregi fierte si inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se aranjeaza fructe zaharisite in diferite figuri sau flori.

Glazura. Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Budinca de orez cu mere

Prajitura Negresa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca