Tort de castane regal

Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 125 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 5 oua
  • 125 g faina
  • 80 g unt
  • Crema:
  • 750 g castane
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata pudra
  • 160 g fondant
  • 1 lingura rom
  • Glazura:
  • marmelada de caise
  • 1 lingura rom
  • 50 g migdale
  • fructe zaharisite
  • serbet alb de zahar (200 g zahar
  • 1 pahar apa)

Mod de preparare

Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de pe foc, se mai bate cateva minute, se adauga faina in ploaie cu o lingura de lemn, amestecand continuu.

Se adauga untul topit, dar sa nu fie cald si sa fie scurs de zer.

Se imparte aluatul in trei parti si se coc separat pe hartie unsa cu unt asezate pe trei cercuri de aceeasi dimensiune, sau se coc pe rand cate 12-15 min.

Se umplu cu crema de castane, doua straturi.

Crema. Se curata castanele, se fierb, se trec prin sita. Piureul cald se amesteca cu untul, ciocolata, fondantul si romul.

Se acopera tortul cu marmelada de caise stropita cu rom, cu migdale jumatati, fructe zaharisite, serbet alb (zahar frecat bine cu apa).
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Prajitura cu mere si bezea

Tort de mere coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele de peste

  Mai jos am sa va prezint chiftele de peste ce sunt mancate rapid si cu mare pofta. Reteta de fata este una simpla,...

Chiftele de peste
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca