Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de
Blatul. Se cerne faina si zaharul. Ouale intregi se bat impreuna cu zaharul cu telul, pe foc moderat, pana ce compozitia si-a dublat volumul. Se ia de pe foc, se mai bate cateva minute, se adauga faina in ploaie cu o lingura de lemn, amestecand continuu.
Se adauga untul topit, dar sa nu fie cald si sa fie scurs de zer.
Se imparte aluatul in trei parti si se coc separat pe hartie unsa cu unt asezate pe trei cercuri de aceeasi dimensiune, sau se coc pe rand cate 12-15 min.
Se umplu cu crema de castane, doua straturi.
Crema. Se curata castanele, se fierb, se trec prin sita. Piureul cald se amesteca cu untul, ciocolata, fondantul si romul.
Se acopera tortul cu marmelada de caise stropita cu rom, cu migdale jumatati, fructe zaharisite, serbet alb (zahar frecat bine cu apa).
Pofta buna!
Alte retete dulciuri:
Prajitura cu mere si bezea
Tort de mere coapte
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa