Tort de ciocolata

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu untul, frecand continuu si cu ciocolata rasa. Se adauga albusurile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 125 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • 160 gr unt
  • 100 gr ciocolata rasa
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • rom
  • 4-5 linguri pesmet
  • Ingrediente crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 gr ciocolata
  • zahar vanilat
  • Ingrediente glazura:
  • 50 gr ciocolata
  • cateva picaturi apa
  • 2 linguri zahar
  • Garnitura - flori de frisca

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu untul, frecand continuu si cu ciocolata rasa. Se adauga albusurile spuma, pesmetul, zeama si coaja de lamaie rasa, romul.

Compozitia se coace la foc potrivit, in forma unsa si tapetata cu hartie alba.

Dupa ce s-a racit se rastoarna cu partea neteda deasupra. Se taie, se umple cu crema, se acopera cu glazura de ciocolata si se garniseste cu flori de frisca.

Pentru crema, se amesteca ouale si zaharul pe foc pana se incinge bine compozitia. Se lasa sa se racoreasca. Se adauga untul bine frecat, iar la urma ciocolata bine topita la foc mic si zaharul vanilat.

Pentru glazura, punem la foc mic ciocolata rupta bucati sa se topeasca cu cateva picaturi de apa si zahar. Se freaca pana devine ca o pasta moale.

Se toarna calda peste tortul rece si se niveleaza cu cutitul.
Alte prajituri gasiti aici:

Tarta cu mere si crema de vanilie

Chec cu visine

Tiramisu cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc

Rulada de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca