Tort de ciocolata cu crema de ciocolata

Pentru blat, galbenusurile se freaca cu zaharul. Untul spuma se amesteca cu galbenusurile si cu ciocolata topita in lapte, faina adaugata in ploaie si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 galbenusuri
  • 210 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 120 gr ciocolata
  • 1 lingura lapte
  • 120 gr faina
  • Ingrediente crema:
  • 320 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata
  • rom
  • Pentru glazura:
  • crema de ciocolata

Mod de preparare

Pentru blat, galbenusurile se freaca cu zaharul. Untul spuma se amesteca cu galbenusurile si cu ciocolata topita in lapte, faina adaugata in ploaie si albusurile spuma.

Se coace in forma bine unsa. Blatul rece se taie orizontal in 2-3 felii care se umplu cu crema.

Pentru crema, untul batut spuma se amesteca treptat cu zaharul. Se adauga galbenusurile, ciocolata si romul.

Se umple tortul cu acesta crema si se imbraca tot cu ea.
Pofta buna!

Va recomandam si alte prajituri

:

Prajitura cu mere de post

Prajitura negresa

Prajitura olandeza cu fructe

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu rom si cafea

În preajma sărbătorilor, îmi place mult să prajituresc, ca oricui. Astăzi am făcut un cheesecake foarte...

Cheesecake cu rom si cafea
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa