Tort de ciocolata cu frisca

Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 140 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 140 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 90 gr faina
  • rom pentru stropit blaturile
  • Ingrediente crema nr.1:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • frisca dupa gust
  • Ingrediente crema nr. 2:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 4 linguri esenta de cafea
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile spuma si faina.

Se toarna compozitia in forma tapetata si se coace la foc potrivit.

Rece, blatul se taie orizontal in 2-3 felii care se stropesc cu rom si se umplu cu crema de ciocolata si frisca (crema 1).

Tortul se acopera cu crema de ciocolata si cafea (crema 2).

Pentru crema nr. 1, zaharul cu ciocolata se fierb cu apa pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se amesteca cu galbenusurile, apoi cu frisca.

Pentru crema nr. 2, Ciocolata cu apa, zaharul si esenta de cafea se fierb pana se obtine un sirop gros, care se varsa fierbinte, picatura cu picatura, peste galbenusuri. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, dupa care se include untul spuma proaspat frecat cu o lingura de

zahar pudra.

Este bine ca inainte de umplere, feliile de blat sa fie stropite cu rom.
Va recomandam si alte retete de prajituri:

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura cu mere si gris

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...