Tort de ciocolata cu frisca

Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 140 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 140 gr ciocolata
  • 6 oua
  • 90 gr faina
  • rom pentru stropit blaturile
  • Ingrediente crema nr.1:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 200 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • frisca dupa gust
  • Ingrediente crema nr. 2:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 4 linguri esenta de cafea
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 100 ml apa

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca untul cu zaharul, se adauga ciocolata incalzita in cuptor si se freaca jumatate de ora. Se adauga galbenusurile si albusurile spuma si faina.

Se toarna compozitia in forma tapetata si se coace la foc potrivit.

Rece, blatul se taie orizontal in 2-3 felii care se stropesc cu rom si se umplu cu crema de ciocolata si frisca (crema 1).

Tortul se acopera cu crema de ciocolata si cafea (crema 2).

Pentru crema nr. 1, zaharul cu ciocolata se fierb cu apa pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, se amesteca cu galbenusurile, apoi cu frisca.

Pentru crema nr. 2, Ciocolata cu apa, zaharul si esenta de cafea se fierb pana se obtine un sirop gros, care se varsa fierbinte, picatura cu picatura, peste galbenusuri. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca, dupa care se include untul spuma proaspat frecat cu o lingura de

zahar pudra.

Este bine ca inainte de umplere, feliile de blat sa fie stropite cu rom.
Va recomandam si alte retete de prajituri:

Prajitura cu mere si bezea

Prajitura cu mere si biscuiti

Prajitura cu mere si gris

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa