Tort de ciocolata cu fructe

Blat: 1/2 din albusuri se amesteca cu galbenusurile spumate, se adauga cacao, se amesteca, apoi restul de albusuri si se amesteca usor. Tortul de ciocolata cu frisca este delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat cacao: (in forma de 23x23cm) 6 galbenusuri frecate cu 50g zahar; 6 albusuri facute merengue teapan; 50g cacao cernuta
  • Fructe in sirop: 2 cutii Tropical fruits (papaya si ananas)
  • 2 cutii de mango si o cutie ananas (cu 8 felii
  • din care 6 pentru la decor) Glazura:siropul de la fructe + agar-agar si iaurt simplu

Mod de preparare

Blat: 1/2 din albusuri se amesteca cu galbenusurile spumate, se adauga cacao, se amesteca, apoi restul de albusuri si se amesteca usor. Se coace la 180 C, 20-25 min. Dupa ce s-a racit se taie in doua. Se amesteca 250ml sirop (deci 150ml in plus fata de reteta pt. ca agarul are nevoie de mai mult lichid, chiar si asa a fost la limita) cu 25g agar-agar (pudra) pana s-a dizolvat bine agarul dupa care se pune cratita pe foc potrivit. Se amesteca continuu pana incepe sa fiarba, la focul mai mic se mai tine aproape 2 minute, amestecand continuu. Se inchide focul si se toarna peste agarul fierbinte, frisca putin cate putin si amestecand repede. Apoi se toarna iaurtul la fel, putin cate putin si amestecand bine apoi fructele scurse bine. Se da cateva minute la frigider sa se intareasca putin, se scoate, se amesteca si se toarna peste prima foaie de blat. Se acopera cu a doua foaie, se preseaza putin si se baga la frigider. Se opresc cateva bucati de mango pt. decor, iar restul (cam 400g) se fac piure. In 400ml sirop se dizolva 20g agar-agar (pudra), dupa care se pune pe foc, amestecand, si cand a inceput sa fiarba am facut focul mai mic si-am mai tinut cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte si peste agarul fierbinte se toarna piureul de mango, putin cate putin si amestecand repede si bine de fiecare data. se toarna peste blat, se niveleaza si se decoreaza. Se da din nou la frigider pt. o ora. Se incalzeste putina dulceata trecuta apoi prin sita si se ung cu ea fructele de la decor. Se da din nou la frigider.


Reteta Tort de ciocolata cu fructe a fost propusa de CristinaK

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Piftie combinata

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem...

Piftie combinata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii