Tort de ciocolata cu ghimbir

Frecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea. Amestecati compozitia cu telul, timp de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200g faina
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 150g nuca macinata
  • 2 linguri cubulete fine de ghimbir (poate locuit cu coaja rasa de portocale)
  • 100g alba de menaj
  • 50g margarina Rama
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200g alba de menaj
  • 200g miez de nuca sfaramata
  • 2 linguri ghimbir ras cat mai marunt
  • 200g magarina Rama
  • 1 galbenus ou
  • 2 linguri
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pentru sirop:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 lingurita zahar
  • zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 300g neagra de menaj
  • 150g margarina
  • 2 linguri
  • Pentru ornat:
  • 200g ciocolata alba

Mod de preparare

Frecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand

ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea.

Amestecati compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pus la bain-marie.

Pregatirea cremei:

Amestecati cu mixerul toate ingredientele, tot pe foc mic. Cand s-a ingrosat, lasati-o la racit.

Intindeti in strat egal si uniform pe feliile de blat.

Pentru glazura, topiti neagra, adaugati margarina si le, amestecand bine.

Cand compozitia s-a ingrosat suficient, turnati-o uniform peste tort.
Å¢ineti tortul la rece inainte de servire.

Alte retete recomandate:

Tort de alune cu crema de cafea

Prajitura cu crema de ciocolata

Torturi de Paste

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui manastiresc

Am reteta la favorite de la Gaby_d si de cate ori parcurgeam retetele ma gandeam ca urmatorul pui asa il voi face, si iata ca...

Pui manastiresc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca