Tort de ciocolata cu glazura de ciocolata

Blatul Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma. Se adau

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura apa
  • 50 g faina
  • Glazura: 4-6 taloane ciocolata
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Blatul

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema.

Se amesteca cu untul spuma.

Se adauga ciocolata muiata cu apa la foc mic, faina si la urma albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa si tapetata cu faina. Se coace cam 1/2 ora, la foc bun.

Cand este gata, tortul ramane totusi putin cam moale la mijloc.

Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza.

Glazura.

Ciocolata rasa, apa calda si zaharul se pun pe foc sa se lege mai moale, ca pentru serbet.

Se da jos de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se freaca bine pana isi schimba culoarea.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...