Tort de ciocolata cu glazura de vanilie

Pentru blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul 30 de minute. Se adauga albusurile spuma, pesmetul si ciocolata. Se coace in forma de tort 45 de mi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 6 galbenusuri
  • 330 gr zahar pisat cu vanilie
  • 150 gr pesmet pisat
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • Ingrediente glazura:
  • 250 gr zahar
  • 1 pahar apa
  • 4-5 linguri lichior de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul 30 de minute. Se adauga albusurile spuma, pesmetul si ciocolata.

Se coace in forma de tort 45 de minute.

Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana se leaga si se poate intinde in fire ca ata.

Apoi se ia de pe foc si se adauga lichiorul, punand vasul in apa rece si amestecand compozitia pana ce capata culoarea roz.

Apoi, imediat, se toarna peste tort, lasand sa se raceasca.
Alte torturi gasiti aici:

Tort de zmeura

Tort tiramisu a la maya

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert clatite japoneze

De când am auzit de clătite japoneze mi-am dorit să prepar așa ceva, de curiozitate. Prima dată nu mi-a plăcut cum...

Desert clatite japoneze
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise