Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel det

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:8 oua
  • 120 grame zahar
  • 80 grame faina
  • 20 grame amidon
  • 30 grame cacao
  • Crema: 24 de grame de gelatina
  • 500 de grame de iaurt cu cirese
  • 250 ml de smanaina lichida
  • 100 de grame de zahar
  • 850 gr compot

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.

Crema: se amesteca ciresele din compot scurse cu zaharul si iaurtul. Se pune gelatina in apa la hidratat apoi in sucul cireselor incalzit, cate o foaie pe rand, amestecand mereu.

Se face frisca care se pune peste prima compozitie din castron dupa care se adauga si sucul cu gelatina topita in el.

Se pune la frigider cam vreo 20 de minute.

Se pune primul blat in inelul de inox

Se varsa jumatate din cantitatea de crema

Al doilea blat, restul de crema, al treilea blat si se da la frigider.


Reteta Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...