Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga va

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 65 ml apa calduta
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zahar tos
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema - mousse: 225 g zmeura congelata fara samburi
  • 4 linguri Chambord (lichior de zmeura sau daca nu se inlocuieste cu apa)
  • 90 g ciocolata amaruie topita
  • 4 g gelatina inmuiata in 6 linguri apa calduta
  • 45 g zahar pudra
  • 475 g frisca
  • Glazura: 120 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • 15 g unt

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga vanilia si zaharul si se mixeaza in continuare pana ce se obtine o crema mai grosuta si deschisa la culoare (zaharul trebuie sa fie dizolvat). Faina, cacaoa si praful de copt se trec prin sita si se adauga treptat la galbenusuri ( in 3 reprize). Se amesteca totul bine. Albusurile se bat spuma tare. Jumatate din albusuri se amesteca bine cu compozitia de mai sus, iar restul de jumatate se incorporeaza usor, fara a scoate prea mult aer din spuma. Totul se toarna in tava tapetata si se coace timp de 20-25 minute. Cand e copt se raceste pe gratar, dupa care se taie in doua pe jumatate. Glazura: se topesc ingredientele impreuna la foc mic. Cand s-au topit se toarna ciocolata peste ceea ce va fi partea de sus a blatului. Se fac forme dorite pe ciocolata si se traseaza usor cu cutitul feliile; astfel va fi mai usor de taiat tortul dupa ce ciocolata se va intari. Crema - mousse: zmeura se decongeleaza, se face piure si se trece prin strecuratoare. Cantitatea precizata este dupa strecurare. Gelatina se inmoaie in apa dupa care se dizolva la foc mic. Frisca se bate tare, se adauga zaharul si chambordul si se mai bate putin. Se adauga apoi zmeura, ciocolata si gelatina si se mixeaza. Formarea tortului: 1. Pe un platou se asaza baza tortului, iar in jurul ei se pune un inel de tort. 2. Se toarna crema si se uniformizeaza. 3. Deasupra se pune blatul acoperit in ciocolata si se da la rece minim 2-3 ore.


Reteta Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata a fost propusa de Chipotle Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii