Preparare blat: Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta. Separam ouale
Preparare blat:
Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zahar, se inglobeaza in compozitia de ciocolata.
Se adauga caisele si nucile urmate de faina si apoi de albus.
Asezam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 35-40 min.
Se scoate si se lasa sa se raceasca.
Crema
Pentru crema se toaca ciocolata si se da la fiert in lapte. Amestecati. Se ia de pe foc. Se bat galbenususile cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza faina. Se toarna incet laptele cu ciocolata si se aseaza pe plita la foc mic.
Se lasa sa se ingroase; amesteci continuu. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se racoreasca amestecand continuu -nu se lasa sa fiarba-
Glazura:
Se da in clocot frisca si se adauga ciocolata rupta; se lasa sa se raceasca, amestecand rar.
Final:
Se repartizeaza crema pe blat si se toarna glazura apoi se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste cu sos de vanilie
Alte retete de torturi:
Tort cu zahar ars
Tort de castane
Tort de ciocolata cu nuci
Tort de curmale
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii