Tort de ciocolata cu nuci

Preparare blat: Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta. Separam ouale

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 50g caise uscate
  • 100g nuci
  • 200g ciocolata
  • 200g unt
  • 4 oua
  • 200g zahar
  • 100g faina
  • Cre ma
  • 75g ciocolata amaruie
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Glazura
  • 250g ciocolata amaruie
  • 300g frisca
  • 60g unt

Mod de preparare

Preparare blat:

Se toaca nucile si caisele. Se topeste ciocolata si se adauga treptat untul. Se amesteca pana obtii o crema consistenta.

Separam ouale. Albusurile se bat spuma iar galbenusurile se freaca cu zahar, se inglobeaza in compozitia de ciocolata.

Se adauga caisele si nucile urmate de faina si apoi de albus.

Asezam compozitia intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace 35-40 min.

Se scoate si se lasa sa se raceasca.

Crema

Pentru crema se toaca ciocolata si se da la fiert in lapte. Amestecati. Se ia de pe foc. Se bat galbenususile cu zahar tos si zahar vanilat; se inglobeaza faina. Se toarna incet laptele cu ciocolata si se aseaza pe plita la foc mic.

Se lasa sa se ingroase; amesteci continuu. Se toarna intr-un castron si se lasa sa se racoreasca amestecand continuu -nu se lasa sa fiarba-

Glazura:

Se da in clocot frisca si se adauga ciocolata rupta; se lasa sa se raceasca, amestecand rar.

Final:

Se repartizeaza crema pe blat si se toarna glazura apoi se lasa sa se raceasca putin.
Se serveste cu sos de vanilie

Alte retete de torturi:

Tort cu zahar ars

Tort de castane

Tort de ciocolata cu nuci

Tort de curmale

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca