Tort de ciocolata cu nuci prajite si frisca

Zaharul pudra se inmoaie pe foc mic cu apa, adaugandu-se apoi nucile prajite si pisate mare si ciocolata topita in cuptor. Se amesteca mereu cu bagar

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 125 gr zahar pudra
  • 1/2 pahar apa
  • 150 gr nuci
  • 150 gr ciocolata sau 70 gr cacao
  • 6 oua
  • Ingrediente glazura:
  • frisca batuta cu zahar vanilat

Mod de preparare

Zaharul pudra se inmoaie pe foc mic cu apa, adaugandu-se apoi nucile prajite si pisate mare si ciocolata topita in cuptor.

Se amesteca mereu cu bagare de seama ca sa nu

se prinda, pana se ingroasa ca o smantana.

Se da la o parte si cand amestecul s-a racit, se

adauga galbenusurile pe rand si albusurile spuma.

Se coace la foc potrivit.

inainte de a fi servit, se acopera si se garniseste tortul cu frisca batuta indulcita cu zahar vanilat.
Pofta buna!

Alte prajituri recomandate:

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura Negresa

Prajitura olandeza cu fructe

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Perfecte pentru o gustarica sau pentru pachetelul de la scoala!

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca