Tort de ciocolata Dora

Blatul: Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 125g faina
  • 6 oua
  • 200g de torrone topit
  • 125 unt
  • 100g zahar
  • 1 fiola de esenta portocale
  • 1 lingurita de drojdie uscata
  • sare
  • Mousse de ciocolata:150g ciocolata cu lapte
  • 3 galbenusuri
  • un albus
  • 150g zahar
  • 200g smantana (frisca lichida)
  • vanilie
  • 10g gelatina
  • visine
  • Mousse de lamaie: 1/2l frisca lichida
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 300g zahar pudra
  • 1 ceasca si 1/2 de suc de lamaie filtrat (cesti de cafea)
  • 2linguri rase de coaja de lamaie
  • 12g gelatina

Mod de preparare

Blatul:

Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si le-am adaugat amestecului anterior. Am amestecat faina cu drojdia uscata si le-am adaugat si pe ele la sfarsit. Am adaugat torronele topit am pus in tava si l-am tinut la cuptor 50' la 175°C si am facut proba cu scobitoarea.

Mousse de ciocolata:

Gelatina am pus-o la inmuiat in apa rece. Cioccolata am topit-o,

galbenusurile le-am spumat cu jumatate din cantitatea de zahar,

albusurile le-am spumat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Smantana am batut-o bine si am amestecat-o cu galbenusurile, albusurile, gelatina topita pe abur si apoi am adaugat vanilie si la sfarsit cioccolata topita.

Am inceput a asambla tortul:

Am asezat primul blat insiropat cu limoncello.

Am pus mousse-ul de ciocolata deasupra si l-am dat 30' la frigider sa se intareasca.

Am uitat sa precizez ca visinele le-am pus in baie de limoncello si au stat acolo toata noaptea.

Am pus apoi al doilea blat la fel insiropat cu limoncello si deasupra stratul de visine.

Am pus si al treilea blat putin insiropat si am dat tortul la frigider sa se odihneasca un pic in timp ce eu aveam sa pregatesc mousse-ul de lamaie.

Mousse de lamaie:

Am spumat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o crema spumoasa si mereu amestecand am adaugat usor sucul de lamaie si coaja de lamaie rasa.

Albusurile le-am batut bine-bine, la fel si frisca si am amestecat galbenusurile cu frisca si apoi cu albusurile spuma dar nu cu mixerul ci cu o lingura de lemn cu miscari usoare de jos in sus.

La sfarsit am adaugat gelatina si apoi am imbracat tot tortul cu mantaua de mousse de lamaie.

L-am pus la frigider pt o noapte apoi l-am glazurat si l-am ornat cu decoratii de ciocolata.
Reteta Tort de ciocolata Dora a fost propusa de dora_m

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot

Când vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...

Pernite cu piersici la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa