Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se include ciocolata rasa, scortisoara fin macinata, coaja rasa si putina zeama de lamaie, pesme
Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se include ciocolata rasa, scortisoara fin macinata, coaja rasa si putina zeama de lamaie, pesmetul, migdalele sau
nucile oparite si macinate si faina intercalata cu albusurile batute spuma.
Compozitia se coace in forma de tort presarata cu faina. Blatul rece se taie orizontal in 2-3 felii care se insiropeaza
si se umplu cu crema.
Pentru crema, se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile, apoi ciocolata topita si vanilia maruntita.
Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa ca pentru serbet. Se amesteca cu ciocolata rasa si cu untul, dupa care se toarna peste blat.
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Prajitura cu rom si visine
Tarta de capsuni si aluat fraged cu cacao
Prajitura cu mere si gris
Nu m-am gandit niciodata ca pastele pot fi atat de bune chiar si in salate. Merita sa faceti o incercare! Pentru aceasta...
Salata orientala cu penneOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj