Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se include ciocolata rasa, scortisoara fin macinata, coaja rasa si putina zeama de lamaie, pesme
Pentru blat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se include ciocolata rasa, scortisoara fin macinata, coaja rasa si putina zeama de lamaie, pesmetul, migdalele sau
nucile oparite si macinate si faina intercalata cu albusurile batute spuma.
Compozitia se coace in forma de tort presarata cu faina. Blatul rece se taie orizontal in 2-3 felii care se insiropeaza
si se umplu cu crema.
Pentru crema, se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga treptat galbenusurile, apoi ciocolata topita si vanilia maruntita.
Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa ca pentru serbet. Se amesteca cu ciocolata rasa si cu untul, dupa care se toarna peste blat.
Va recomandam si alte retete de prajituri:
Prajitura cu rom si visine
Tarta de capsuni si aluat fraged cu cacao
Prajitura cu mere si gris
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii