Tort de ciocolata insiropat

Prima data batem albusurile spuma, si adaugam amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma de t

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 12 oua
  • 250 g zahar pisat
  • 200 g faina
  • 3 batoane ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • Ingrediente sirop:
  • 500 g zahar
  • 300 ml apa
  • rom
  • Ingrediente crema:
  • 300 g unt
  • 350 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 g fistic
  • 50 ml apa de flori
  • 50 ml rom
  • 30 gr cacao
  • 2 batoane ciocolata
  • Ingrediente fondant:
  • 200 g zahar
  • 80 ml apa
  • 4 batoane ciocolata
  • 40 g unt

Mod de preparare

Prima data batem albusurile spuma, si adaugam amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa.

Compozitia se coace in forma de tort mare, unsa si

tapetata.

Rece, blatul se taie orizontal in trei felii care se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata si crema de cacao, dupa care se acopera cu fondant de ciocolata.

Pentru crema, frecam zaharul cu untul, vanilia si fisticul macinat. Adaugam apa de flori si romul.

Se desparte crema in doua.

In una se include cacaoa cernuta, in cealalta ciocolata rasa, obtinandu-se doua creme cu gust diferit.

La fondant, Se leaga zaharul ca pentru serbet, dupa care se amesteca cu ciocolata si cu untul.

Se toarna pe tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort de capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

Mi-am dat seama că, deşi îmi place foarte mult mâncarea aceasta, nu am pregatit-o până acum. De data...

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca