Tort de ciocolata insiropat

Prima data batem albusurile spuma, si adaugam amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa. Compozitia se coace in forma de t

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 12 oua
  • 250 g zahar pisat
  • 200 g faina
  • 3 batoane ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • Ingrediente sirop:
  • 500 g zahar
  • 300 ml apa
  • rom
  • Ingrediente crema:
  • 300 g unt
  • 350 g zahar
  • 1 baton vanilie
  • 200 g fistic
  • 50 ml apa de flori
  • 50 ml rom
  • 30 gr cacao
  • 2 batoane ciocolata
  • Ingrediente fondant:
  • 200 g zahar
  • 80 ml apa
  • 4 batoane ciocolata
  • 40 g unt

Mod de preparare

Prima data batem albusurile spuma, si adaugam amestecand, zaharul, vanilia, galbenusurile, faina si ciocolata rasa.

Compozitia se coace in forma de tort mare, unsa si

tapetata.

Rece, blatul se taie orizontal in trei felii care se insiropeaza si se umplu cu crema de ciocolata si crema de cacao, dupa care se acopera cu fondant de ciocolata.

Pentru crema, frecam zaharul cu untul, vanilia si fisticul macinat. Adaugam apa de flori si romul.

Se desparte crema in doua.

In una se include cacaoa cernuta, in cealalta ciocolata rasa, obtinandu-se doua creme cu gust diferit.

La fondant, Se leaga zaharul ca pentru serbet, dupa care se amesteca cu ciocolata si cu untul.

Se toarna pe tort.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort de capsuni

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...