Tort de ciocolata si migdale aromat

Se freaca bine untul, se amesteca cu zaharul, galbenusurile si se freaca din nou. Se adauga migdalele, zeama de lamaie si scortisoara. Apoi se amestec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 140 gr unt
  • 140 gr zahar
  • 6 oua
  • 210 migdale oparite si pisate fin
  • putina zeama de lamaie
  • 3 varfuri cutit scortisoara
  • 60 gr ciocolata
  • Pentru decor:
  • frisca

Mod de preparare

Se freaca bine untul, se amesteca cu zaharul, galbenusurile si se freaca din nou. Se adauga migdalele, zeama de lamaie si scortisoara. Apoi se amesteca bine albusurile spuma si ciocolata frecata.

Punem la cuptor aluatul, la temperatura mica, timp de aproximativ 1 ora, in forma unsa cu unt.

Se garniseste cu frisca. Nu se glaseaza.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Turta dulce

Ciocolata de casa

Fantana de ciocolata

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca