Tort de clatite cu portocale si frisca

Tortul de clatite cu portocale si frisca este o retete de tort eleganta care poate fi servita cu frisca. Clatitele cu portocale sunt o combinatie castigatoare, iar un tort de clatite ce le combina impreuna cu frisca este cu siguranta un preparat festiv.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 foi clatite dupa reteta de aici
  • 450 ml. frisca nebatuta
  • 6 portocale
  • 175 g. caramele
  • 50 g. miez de nuca sau alune
  • pentru decor
  • 1 portocala
  • curatata si desfacuta felii
  • pentru decor.
  • Siropul caramel: caramelele si frisca lichida.

Mod de preparare

Tortul de clatite este o adevarata delicatesa, ce poate fi pregatit pentru oricce ocazie festiva sau doar daca doriti un desert delicios...

Preparati in primul rand clatitele dupa indicatiile din reteta. Puteti adauga si niste coaja de lamaie sau portocala razuita pentru un plus de aroma.

Puneti 2 linguri de frisca lichida si caramelele intr-o cratita. Fierbeti la foc mic 6-8 minute pana se topesc. Lasati sa stea 1 min.  Puneti restul de frisca nebatuta intr-un vas si bateti pana incepe sa se intareasca. Curatati portocalele si desfaceti-le felii.  Puneti o foaie de clatita pe un platou, acoperiti-o cu putina frisca si cateva felii de portocala. Repetati operatia cu urmatoarele straturi pana consumati toate ingredientele, terminand cu o clatita goala. Asezati nucile sau alunele si feliile de portocale pe ultima clatita si turnati deasupra sosul de caramele.

Reteta de Tort de clatite cu portocale si frisca, cu sirop de caramel a fost propusa de Sava Laura pe forum culinar.ro


Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca