Tort de coacaze

Se amesteca bine margarina, mierea, zaharul cristal si galbenusurile. Se adauga praful de cacao, faina, praful de copt, nucile macinate si apoi spuma

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 oua
  • 5 dg de zahar cristal
  • 15 dg zahar praf
  • 15 dg faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 dl frisca
  • 15 dg coacaze
  • 1 plic de gelatina
  • 3 dl apa
  • 1 jeleu rosu pentru tort
  • ½ praf de copt
  • 15 dg margarina
  • 10 dg nuci macinte
  • 2 linguri de miere
  • 2 dl smantana

Mod de preparare

Se amesteca bine margarina, mierea, zaharul cristal si galbenusurile. Se adauga praful de cacao, faina, praful de copt, nucile macinate si apoi spuma din albusuri. Se coace in tava tapetata cu unt la foc mic. Se scoate apoi din cuptor si se aseaza blatul pe forma de tort rasturnata. Se amesteca smantana, coacazele, 10 dg zahar si frisca. Se pun deoparte cateva coacaze si putina frisca pentru decor. Se fierbe gelatina in 1 dl de apa la care se adauga compozitia cu coacaze si apoi se intinde peste blatul de tort. Se lucreaza repede pentru ca se intareste repede. Parful de gelatina pentru tort si 5 dg de zahar se dizolva in 2 dl apa dupa care se fierbe si se lasa sa se raceasca. Daca se intareste se poate pune peste umplutura. Dupa intarire se decoreaza tortul cu coacazele si frisca puse deoparte. Se ia de pe forma de tort doar dupa 2-3 ore de stat la rece.
Alte prajituri recomandate

Tort diplomat

Tarta cu visine

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Trandafir

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor...

Prajitura Trandafir
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca