Tort de curmale cu crema de ciocolata

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si pres

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 120 gr alune macinate
  • 120 gr migdale macinate
  • 250 gr curmale
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 210 gr zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • 210 gr unt
  • Garnitura:
  • alune macinate

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung.

Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si presarata cu faina. Blatul racit se taie orizontal in trei si se umple cu crema.

Crema:

Se fierbe compozitia de galbenusuri, zahar, ciocolata si vanilie in bain marie pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Dupa ce tortul s-a umplut, se presara cu alune macinate.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri:

Tort de mere coapte

Cornulete cu nuca

Tarta cu visine

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare din boabe de soia

Mancare din boabe de soia
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa