Tort de curmale cu crema de ciocolata

Blatul: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si pres

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 120 gr alune macinate
  • 120 gr migdale macinate
  • 250 gr curmale
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 210 gr zahar
  • 150 gr ciocolata
  • 1 baton vanilie
  • 210 gr unt
  • Garnitura:
  • alune macinate

Mod de preparare

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, alunele, migdalele si curmalele taiate in lung.

Compozitia se coace intr-o tava bine unsa si presarata cu faina. Blatul racit se taie orizontal in trei si se umple cu crema.

Crema:

Se fierbe compozitia de galbenusuri, zahar, ciocolata si vanilie in bain marie pana se ingroasa. Cand s-a racit se adauga untul frecat spuma.

Dupa ce tortul s-a umplut, se presara cu alune macinate.
Pofta buna!

Alte retete de dulciuri:

Tort de mere coapte

Cornulete cu nuca

Tarta cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...