Tort de curmale si smochine

Foile de blat: Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se b

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi de blat:
  • 180 gr migdale
  • 250 gr curmale si smochine
  • 180 gr zahar
  • 6 albusuri
  • 1 lingurita faina
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 180 gr zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 batoane ciocolata
  • 180 gr unt
  • 1 baton vanilie
  • Glazura:
  • 180 gr ciocolata
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri apa rece

Mod de preparare

Foile de blat:

Se curata migdalele si se macina. Se taie marunt ca fideaua curmalele si smochinele. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare.

Se adauga apoi migdalele macinate, curmalele, smochinele si faina si se amesteca totul usor impreuna. Din aceasta compozitie se coc trei foi de blat pe rand, intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina.

Crema:

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga laptele in care s-a topit ciocolata taiata bucati si vanilia. Se ingroasa compozitia in bain marie pana se tine de lingura. In crema racita se adauga untul spuma.

Se umplu foile de tort cu crema si se glaseaza.

Glazura:

Se tine in bain marie ciocolata, la care s-a adaugat o lingura de apa, pana se topeste. Se amesteca pana devine ca o crema.

Separat se freaca zaharul cu 2 linguri cu apa rece. Se freaca mult si viguros pana devine ca un serbet. Se amesteca cu ciocolata topita.

Se pune cu totul intr-un,vas cu apa,clocotita (bain marie), dar nu pe foc.

Cand este destul de moale se toarna dintr-o data peste tort (nu se pune cate putin cu lingura, deoarece

suprafata nu ar iesi egala) si se intinde repede cu cutitul.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Gogosi reteta americana

Prajitura cu crema de caramel

Turta dulce

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras

"picnicul bucatarasilor"

Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii