Tort de curmale umplut cu frisca

Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Se amesteca toate bine, apoi compoz

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 13 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 120 g alune macinate
  • 120 g migdale macinate
  • 250 g curmale
  • Umplutura:
  • frisca
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung.

Se amesteca toate bine, apoi compozitia se pune in forma de tort unsa si presarata cu faina.

Blatul rece se taie in doua, se umple cu frisca si se si acopera deasupra si imprejur tot cu frisca batuta, indulcita si vanilata.
Pofta buna!

Va recomandam si alte torturi:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu visine padurea neagra

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...