Tort de fistic

Blatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile spuma. Se coc trei blatur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • Siropul:
  • 300 g zahar
  • putina vanilie
  • apa de flori
  • 180 ml apa
  • Crema:
  • 500 g unt
  • 500 g fondant (500 g zahar
  • 2 linguri esenta
  • vegetala)
  • 250 g fisticuri
  • apa de flori
  • Glazura:
  • fondant colorat verde

Mod de preparare

Blatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile spuma.

Se coc trei blaturi, care se insiropeaza

cu sirop preparat din zahar, putina vanilie si apa de flori.

Crema. La untul frecat spuma se adauga fondantul preparat din zahar cu putina esenta vegetala, fisticurile (oparite, cutate de coaja, prajite si tocate) si apa de flori.

Pe deasupra se glaseaza cu fondant colorat cu putin verde care a ramas de la crema.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Tarte cu capsuni

Prajitura cu visine mac si spuma

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno

 Este o reteta vazuta undeva- candva. Una dintr-acelea ce te bantuie si nu te lasa sa dormi pana nu o prepari !!! Deci:...

Paste cu carne tocata, la cuptor -pasta al forno
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii