Tort de fistic

Blatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile spuma. Se coc trei blatur

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 oua
  • 250 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • Siropul:
  • 300 g zahar
  • putina vanilie
  • apa de flori
  • 180 ml apa
  • Crema:
  • 500 g unt
  • 500 g fondant (500 g zahar
  • 2 linguri esenta
  • vegetala)
  • 250 g fisticuri
  • apa de flori
  • Glazura:
  • fondant colorat verde

Mod de preparare

Blatul. Ouale se freaca cu zaharul pudra si faina sau se bat galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga faina si albusurile spuma.

Se coc trei blaturi, care se insiropeaza

cu sirop preparat din zahar, putina vanilie si apa de flori.

Crema. La untul frecat spuma se adauga fondantul preparat din zahar cu putina esenta vegetala, fisticurile (oparite, cutate de coaja, prajite si tocate) si apa de flori.

Pe deasupra se glaseaza cu fondant colorat cu putin verde care a ramas de la crema.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete dulciuri:

Tarte cu capsuni

Prajitura cu visine mac si spuma

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...