Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se toarna compozitia intr-o fo
Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort. Se coace blatul timp de 30 minute la 175 grade C. Se prepara siropul: se amesteca sucul de lamaie cu 100 ml. apa, cu gelatina inmuiata in prealabil si zaharul. Se incalzesc pe foc pana ce zaharul se topeste, apoi se lasa la racit. Se prepara crema: in branza de vaci se incorporeaza siropul si se lasa 30 minute la frigider. Se scoate din frigider compozitia si se amesteca cu frisca batuta. Se taie blatul in doua, se unge cu 1/2 din crema, se aseaza peste crema fructe diferite, dar scurse de suc, se acopera cu cealalta jumatate de blat, care se acopera cu restul de crema. Se orneaza partea de deasupra cu fructe, iar lateralele cu migdale macinate.
La servire, se taie in bucati si servim alaturi, in mici boluri, frisca batuta.
Un tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâieGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa