Tort de fructe

Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se toarna compozitia intr-o fo

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat: 3 oua
  • 90 gr. zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • 90 gr. faina
  • 40 gr. unt
  • Pentru sirop: 6 linguri suc de lamaie
  • 100 ml. apa
  • 12 gr. gelatina
  • 100 gr. zahar
  • Pentru crema: 200 gr. branza de vaci
  • 250 gr. frisca batuta; 100 gr. migdale
  • pentru ornat; fructe (kiwi
  • portocale
  • visine ( din compot)
  • fructe de padure congelate:

Mod de preparare

Se prepara blatul: se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilinat, apoi se adauga faina si untul. Se amesteca toate bine si se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort. Se coace blatul timp de 30 minute la 175 grade C. Se prepara siropul: se amesteca sucul de lamaie cu 100 ml. apa, cu gelatina inmuiata in prealabil si zaharul. Se incalzesc pe foc pana ce zaharul se topeste, apoi se lasa la racit. Se prepara crema: in branza de vaci se incorporeaza siropul si se lasa 30 minute la frigider. Se scoate din frigider compozitia si se amesteca cu frisca batuta. Se taie blatul in doua, se unge cu 1/2 din crema, se aseaza peste crema fructe diferite, dar scurse de suc, se acopera cu cealalta jumatate de blat, care se acopera cu restul de crema. Se orneaza partea de deasupra cu fructe, iar lateralele cu migdale macinate.
La servire, se taie in bucati si servim alaturi, in mici boluri, frisca batuta.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca