Tort de fructe uscate cu frisca

Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Se ame

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 13 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 20 g alune macinate
  • 120 g migdale macinate
  • 250 g curmale
  • Umplutura
  • frisca
  • Garnitura
  • frisca

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu zaharul si cand s-au intarit se adauga alunele, migdalele si curmalele taiate in lung. Se amesteca toate bine, apoi compozitia se pune in forma de tort unsa si presarata cu faina.

Blatul rece se taie in doua, se umple cu frisca si se si acopera deasupra si imprejur tot cu frisca batuta, indulcita si vanilata.


Alte retete

Prajitura de branza

Prajitura pentru Pasti

Pasca

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca