Tort de grapefruit

Pentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului si se dau la rece 30 min. Se pune aluatul in tava unsa si pudrata cu fa

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat: 150 g faina
  • 60 g unt
  • 40 g zahar
  • 1 ou
  • 20 ml lichior; crema: 10 g gelatina
  • 250 g smintina
  • 250 g brinza de vaci
  • 100 g zahar
  • zahar vanilat
  • 150 g frisca batuta
  • 2 buc. grapefruit
  • un plic glazura incolora

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului si se dau la rece 30 min. Se pune aluatul in tava unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit.

Pentru crema: se moaie gelatina. Smintina se amesteca cu brinza de vaci, zaharul si 2-3 plicuri zahar vanilat. Se incorporeaza gelatina si frisca batuta. Se pune peste blat.

Se decojesc fructele si se asaza felii una linga alta. Se pepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna desupra. Se da tortul 4 ore la rece. Se decoreaza cu frisca.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...