Tort de iaurt cu nuga si pere

Tortul de iaurt cu nuga si pere este o reteta de tort deosebita. Nu este greu de preparat iar rezultatul este unul spectaculos, pe masura asteptarilor. Puteti utiliza si alte fructe.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 1 kg pere in sirop
  • 200 g fulgi de porumb
  • 80 g unt
  • 3 foi de gelatina
  • Pentru crema:
  • 12 foi gelatina
  • 1
  • 5 kg. chefir
  • 250 g frisca
  • 40 ml lichior de pere
  • 800 g crema nuga cu nuci
  • Pentru decor:
  • 25 g fulgi de porumb
  • 20 g alune de padure

Mod de preparare

Se unge forma cu unt si se imbraca in folie alimentara transparenta. Perele se scurg de sirop, dar pastrati siropul intr-un vas. Fulgii de porumb se maruntesc si untul se topeste pe foc mic. Gelatina se acopera cu apa si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Se piseaza apoi si se amesteca bine cu siropul de pere incalzit, amestecand continuu. Se amesteca apoi cu untul topit si cu fulgii de porumb, dupa care turnam compozitia in forma. Se lasa 10 minute.

Perele se taie felii si se aseaza peste blat.

Pentru crema:

se acopera gelatina cu apa rece si se lasa la inmuiat timp de 5 minute. Frisca se bate bine, se iau din ea 5 linguri, se pun intr-un cornet, care se pastreaza la rece pentru a fi folosit ulterior la ornare. Chefirul se amesteca cu nuga. Gelatina inmuiata se pune la foc mic, amestecand continuu, dupa care se adauga la crema. Se amesteca bine frisca si lichiorul de pere. Crema astfel obtinuta se pune peste blat si pere si se niveleaza cu un cutit. Forma de tort se pune apoi in frigider pentru 2 ore.

Pentru decor se folosesc fulgii de porumb maruntiti. Se tine tortul putin inclinat si se tapeteaza cu fulgii pisati. Alunele de padure se taie in jumatate si se rumenesc usor la cuptor. Tortul se decoreaza cu frisca din cornet si cu jumatatile de alune.

Reteta a fost recomandata de Sava Laura pe forumul culinar.ro.


Tortul de iaurt cu nuga si pere se poate servi cu inghetata sau la cafea.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca