Tort de lamaie

Se amesteca 30 de minute galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele curatate si taiate marunt, coja rasa si zeama de lamaie, lisa taiata marunt, su

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 14 galbenusuri
  • 300 g zahar pisat
  • 250 g migdale curatate
  • 1 lamaie
  • 160 g dulceturi zaharisite de fructe
  • 8 albusuri
  • 3 linguri pesmet
  • Glazura:
  • 2 lamai
  • 200 g zahar pisat

Mod de preparare

Se amesteca 30 de minute galbenusurile cu zaharul. Se adauga migdalele curatate si taiate marunt, coja rasa si zeama de lamaie, lisa taiata marunt, subtire, albusurile spuma si pesmetul.

Se coace la foc incet, 3/4 ora. Rece se glaseaza.

Zeama de lamaie se amesteca cu zaharul pisat si cernut prin sita deasa. Se amesteca pana se ingroasa si devine ca o spuma.

Dupa ce se glaseaza tortul, se lasa glazura sa se usuce.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Prajitura cu capsuni si frisca

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Lucia (86 de ani)

Desert tort Lucia (86 de ani)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca