Tort de lamaie

Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa min

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina
  • 5 linguri miere
  • 3 oua
  • 150 gr unt
  • 1 lingura amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura apa minerala
  • 1 lamaie
  • Pentru crema:
  • 200 gr unt
  • 1 pahar lapte
  • 50 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza faina. Se obtine un aluat destul de tare, care se impare in trei. Se tapeteaza fundul unui vas de 6 kg si se coc pe rand cele trei foi. Se prepara crema. Se amesteca faina cu jumatate de pahar de lapte pus putin cate putin, frecand bine cu lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase. restul de lapte cu zaharul si coaja rasa de lamaie se pun la fiert intr-un vas de 1 l, pe foc foarte mic. Dupa primul clocot, se adauga faina fracat cu lapte, in suvoi subtire, amestecand mereu.

Se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamaie si vanilia, se amesteca bine si apioi crema se raceste iuntr-un vas cu apa rece, batand mereu cu lingura. Se freaca untul spuma si se inglobeaza in crema de lamaie. Cele trei foi de aluat se ung cu aceasta crema si se lasa pana a doua zi ca sa se fragezeasca.

Tortul se poate imbraca tot in crema sau cu frisca. Alte retete de dulciuri:

Tort cu piersici

Tort de ciocolata cu crema de capsuni cu

Tort cu zmeura

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos

M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie

Desert cozonac cu stafide si nuca de cocos
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca