Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa min
Se freaca bine untul cu mierea intr-un vas, pana devine o crema. Se adauga pe rand, ouale, amestecandu-se dupa fiecare, amoniacul dizolvat in apa minerala si zeama de lamaie. La sfarsit se incorporeaza faina. Se obtine un aluat destul de tare, care se impare in trei. Se tapeteaza fundul unui vas de 6 kg si se coc pe rand cele trei foi. Se prepara crema. Se amesteca faina cu jumatate de pahar de lapte pus putin cate putin, frecand bine cu lingura de lemn, ca sa nu se formeze cocoloase. restul de lapte cu zaharul si coaja rasa de lamaie se pun la fiert intr-un vas de 1 l, pe foc foarte mic. Dupa primul clocot, se adauga faina fracat cu lapte, in suvoi subtire, amestecand mereu.
Se ia vasul de pe foc, se adauga zeama de lamaie si vanilia, se amesteca bine si apioi crema se raceste iuntr-un vas cu apa rece, batand mereu cu lingura. Se freaca untul spuma si se inglobeaza in crema de lamaie. Cele trei foi de aluat se ung cu aceasta crema si se lasa pana a doua zi ca sa se fragezeasca.
Tortul se poate imbraca tot in crema sau cu frisca. Alte retete de dulciuri:
Tort cu piersici
Tort de ciocolata cu crema de capsuni cu
Tort cu zmeura
M-am inspirat de pe blogul lui divainbucatarie
Desert cozonac cu stafide si nuca de cocosOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj