Tort de lamaie ornat cu migdale

Blatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in tava unsa. Cre

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 9 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lamaie
  • 150 g faina
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 150 g zahar
  • vanilie
  • 2 1/2 linguri pline cu faina
  • 170 g unt
  • Glazura:
  • crema de lamaie
  • Garnitura:
  • lamaie
  • migdale

Mod de preparare

Blatul. Galbenusurile se freaca bine spuma cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie, faina si albusurile spuma. Compozitia se coace in tava unsa.

Crema. Laptele se pune pe foc cu zaharul, vanilia si faina inmuiata in prealabil in putin lapte rece. Se amesteca bine pana se ingroasa.

Se bate in continuare pana se raceste (luata de foc), apoi se amesteca cu untul frecat spuma.

Se taie orizontal tortul rece, dupa care se umple si se acopera cu crema.

Pe deasupra se rade lamaie si se presara migdale curatate de coaja si rase.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Spuma de capsuni

Prajitura cu capsuni

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv langosi cu branza sarata

Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!...

Aperitiv langosi cu branza sarata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca