Tort de lamaie si frisca

Blatul. Galbenusurile si zaharul se freaca bine. Se adauga coaja si zeama unei lamai, faina si albusurile spuma. Se pune compozitia la copt intr-o fo

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 150 g zahar
  • 1/2 lamaie
  • 4 oua
  • Glazura:
  • zahar pudra
  • Garnitura:
  • frisca
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Blatul. Galbenusurile si zaharul se freaca bine. Se adauga coaja si zeama unei lamai, faina si albusurile spuma.

Se pune compozitia la copt intr-o forma unsa cu unt si

presarata cu zahar. Se umple cu crema.

Crema. Se freaca zaharul, in care s-a amestecat coaja rasa si zeama de lamaie, cu cate un galbenus pe marginea masinii sau la foc mic. Se includ apoi usor albusurile spuma.

Se serveste cu mult zahar presarat deasupra si putina frisca, peste care se presara coaja rasa de lamaie.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Tort de zmeura

Tort de ciocolata alba cu inima roz de zmeura

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...