Tort de mere

Se freaca mai intii bine untul cu zaharul, apoi cu faina, doua galbenusuri fierte, doua crude si un ou intreg. Se imparte coca in patru parti egale. S

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ¼ kg unt
  • 200g zahar
  • 1/2 kg faina
  • 5 oua
  • coaja si zeama de la o lamiie
  • 1 1/2-2 kg mere

Mod de preparare

Se freaca mai intii bine untul cu zaharul, apoi cu faina, doua galbenusuri fierte, doua crude si un ou intreg. Se imparte coca in patru parti egale. Se coc separat doua foi. Cu una din partile ramase se fac rulouri subtiri , care se asaza in forma de grilaj peste foaia a treia. Se unge cu ou si se coace separat si aceasta a treia foaie. Se rad merele, se amesteca cu zaharul si cu unt, se scad putin pe masina si se asaza intre cele doua foi coapte la inceput. Ultima foaie coapta se pudreaza cu zahar si in fiecere patrat de grilaj se asaza un bob de visina din dulceata, apoi se pune deasupra tortului.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sandwich cu sos de prune și somon fume

Maratonul sandwich-urilor continuă! :) Nu sunt neapărat adepta sandwich-urilor clasice, le prefer pe cele, să zicem,...

Sandwich cu sos de prune și somon fume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca