Tort de mere

Presaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci. Punem la cuptorul rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • mere
  • nuci
  • zahar
  • 3 oua
  • 5 linguri apa
  • 15 dkg faina
  • 15 dkg zahar
  • ½ pachet praf de copt

Mod de preparare

Presaram zahar intr-un vas rezistent termic uns cu unt, punem merele feliate in vas si umplem spatiile ramase libere cu nuci. Punem la cuptorul rece. Incalzim la foc mediu. Atunci e gata cand zaharul face bule deasupra merelor. Intre timp preparam un piscot ud din ingrediente si il turnam deasupra merelor. Coacem mai departe. La servire rasturnam tortul din forma astfel incat merele sa fie deasupra.
Alte dulciuri recomandate:

Prajitura cu visine

Tarta fructe

Dulceata de capsuni

Tarta cu visine

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...